Pravilna upotreba preparata za inhalaciju

Iinformacije o pravilnoj upotrebi pumpica i inhalatora

U tekstu koji možete preuzeti, možete pronaći sve potrebne informacije o pravilima upotrebe preparata za inhalaciju. Šta podrazumeva pravilna upotreva preparata za inhačaciju:

1. Pravilna tehnika DISANJA

2. Pravilan položaj tela

3.Pravilno rukovanje APARATOM

4. PAUZA između dve inhalacije

5. Ispiranje usta nakonupotrebe

Preuzmi


Vitamini za Dijabetičare

Najneophodniji vitamini i minerali za dijabetičare

Vitamini B kompleksa (B1 , B2 , B6 , B12):

Vitamini B komšleksa su poterbni za energiju u metaboličkim procesima i za održavanje nervnih funkcija. Dokazano je da vitamini B kompleksa imaju analgetičko i neurotropno dejstvo. Pored toga najteža komplikacija dijabetesa - dijabetesna neuropatija je upravo posledica nedovoljne količine B vitamina u nervnim ćelijama.
Zato su osobe sa karakterističnim trnjenjem, žarenjem i paljenjem u nogama moraju povećati unos vitamina B kompleksa.

Vitamini A, C, E:

Ovi vitamini pojačavaju imuni sistem. Sprečavaju aterosklerozu i poboljšavaju cirkulaciju takođe i potpomažu zarastanje rana. Deluju antioksidativno. Pacijenti oboleli od Diabetes Melitusa imaju snižen nivo vitamina A, C i E.

Hrom (Cr)

Deficit hroma je povezan sa slabom kontrolom glikemije. Njegovo dodavanje ishrani može poboljšati regulaciju dijabetesa, što može odložiti pojavu komplikacija. Zovu ga još i faktorom tolerancije glukoze. Nedostatak je tipičan za dijabetičare i povezan je sa povećanjem holesterola i triglicerida. Većina ljudi ne unosi potrebnu dnevnu dozu hroma u toku dana. Velika učestalost pojave DM-a tipa II u starijoj dobi ukazuje da bi trebalo uzimati hrom svakodnevno u manjim količinama (preporučenim dnevnim dozama).

Cink (Zn)

Cink je neophodan za normalno dejstvo insulina. Deficit je povezan sa poremećenom regulacijom glikemije, kao i sa usporenim zarastanjem rana. Cink je neophodan za stvaranje rezervi insulina. On ne ulazi u sastav insulina već pospešuje njegovo dejstvo i sprečava njegovu razgradnju. Kod pacijenta obolelih od DM-a količina cinka u organizmu je za 2x manja od normalne.

Kako se dijabetičari moraju pridržavati posebnih dijeta, prehranom oni često ne unose dovoljnu količinu vitamina i minerala, a pored toga kao posledica osnovne bolesti javljaju se i poremećaji metabolizma koji povećavaju potrebe za ovim supstancama. U apotekama "Hygieia" se posavetujte sa Vašim farmaceutom koji bi preparat možda trebalo koristiti kao dodatak ishrani.


Predstavljamo Vam: Polinol

Prirodno rešenje za alergijski rinitis

Polinol - Prirodan homeopatski lek

 

Polenska kijavica

Sluznica respiratornih organa, posebno sluznica nosa i sinusa je mesto prvog kontakta tela i udahnutih čestica polena trava, korova i drveća, grinja životinjske dlake, buđi i ostalih potencijalnih izazivača alergija koji se nalaze u vazduhu.

Polenska ili sezonska kijavica je alergijska reakcija koja se manifestuje sledećim simptomima:

NOS: - Vodenast sekret, - Otok i crvenilo nosne sluznice, - Zapušen nos, - Svrab nosa, - Često kijanje
OČI: - Crvenilo i otok, - Svrab, - Suzenje,
Simptomi traju koliko i izloženost alergenu.


Polimol deluje na sve simptome alergijskog rinitisa. Za polenske i celogodišnje alergijske rinitise. Deluje i preventivo 6 nedelja pre pojave alergena.

Bez interakcije sa drugom terapijom: kod težih oblika alergijskog rinitisa Polinol se uspešno koristi kao dodatak standardnoj terapiji sezonskog alergijskog rinitisa gde smanjuje dužinu trajanja terapije kortikosteroidima i osatlim hemijskim lekovima.

Pogodan za dugotrajnu upotrebu: nema neželjenih efekata pa se može koristiti tokom cele sezone.

Efiksnost leka Polinol® je uporediva sa antihistaminicima.